Management.com.ua  

Простота як спосіб мислення

22, Лютий
2017

Чому складність заважає бізнесу? Що стало «вузьким місцем» Google? Чому просте мислення вигідніше, аніж складне? Про це розповідає Кетлін Ейзенхардт (Kathleen Eisenhardt), професор наукового менеджменту та інженерії у Стенфордському університеті, співавтор книги “Прості правила: Як досягти успіху в складному світі” (Simple Rules: How to Thrive in a Complex World).

Тези Кетлін Ейзенхардт:

— Більшість успішних людей — досить прості. Те ж саме стосується компаній. Нерідко бізнеси, що мають дуже складні процеси розробки продукту, надзвичайно ефективно виробляють неправильний продукт. У той же час, коли правил у компанії взагалі нема, люди цікаво проводять час, але зрештою нічого не роблять.

— Ми дійшли висновку, що у бізнесу має бути невелика кількість правил щодо того, хто є відповідальним за що, який продукт ми виробляємо тощо. Ці правила встановлюють певні необхідні обмеження, але дають людям змогу придумувати інновації.

— Як сформулювати свої власні правила? По-перше, запитати себе: чого я прагну, що хочу отримати? Зростання компанії, збільшення прибутку чи чогось іншого? Це зазвичай визначити дуже просто. Другий крок: що з того, що ми робимо часто, не дає нам досягти цієї мети? Це визначити найскладніше. І третій крок: якими мають бути правила, виходячи з відповідей на попередні запитання?

— Коли ви мислите просто, то можете приймати рішення швидше — бо думати потрібно тільки про декілька факторів. Але простота виграє у складних формул і великих обсягів даних не тільки за швидкістю, але й за якістю. Бо коли у вас забагато інформації, ви надаєте занадто великої ваги минулому, а минуле — поганий провісник майбутнього.

Джерело: innovations


Кількість переглядів: 1306

Догори