Management.com.ua  

Слабкі гравці можуть створити сильну команду (фрагмент к/ф “Moneyball”)

11, Червень
2012

Вашій увазі пропонується уривок з фільму “Людина, що змінила все” (“Moneyball”, США, 2011). Витративши великий бюджет на дорогих гравців, немає жодної гарантії, що ви досягнете бажаного результату. Дійсно, можна мати першокласних гравців, але якщо вони не будуть працювати разом, нічого путнього з того не вийде. Іноді синергія між посередніми гравцями допомагає досягнути визначного результату. Валерій Лобановський у свій час стверджував: “Я не хочу мати у своїй команді зірок. Я хочу мати зіркову команду”.

Помічник Біллі Біна називає команду “островом зламаних іграшок” – кожен з гравців здатен грати тільки на одній позиції і не може принести користі в жодному іншому випадку. Біллі Бін розуміє, що мультифункціональні гравці набагато дорожчі, а ті, хто має добру результативність тільки на одній з позицій, коштують дешевше, але свою функцію в поєднанні з іншими гравцями можуть виконати не гірше. Біллі Бін складає команду з травмованих, підстаркуватих та недосвідчених гравців, кожен з яких добре виконує лише одну функцію, але які разом досягають необхідного – результату.

Після перших невдач Біллі Бін пояснює усю стратегію своїм гравцям та тренерам, усвідомлюючи, що тільки якщо кожен з гравців буде чітко розуміти свою роль у глобальному процесі, вони зможуть якісно виконувати свої функції. Свою стратегію Біллі Бін випрацьовує самотужки, проте вважає за необхідне донести її до кожного командного гравця.

Джерело: Innovations.com.ua


Кількість переглядів: 1954

Догори