Management.com.ua  

У 2011-му році прибутки eBay зросли на 79%, а Google – на 14,5%

23, Січень
2012

За підсумками року, прибутки eBay перевищили 3 млрд. доларів. При цьому, майже 2 млрд. доларів чистого прибутку компанія отримала у IV кварталі. У своєму звіті eBay зазначає, що значне зростання прибутку було спричинене продажем частки сервісу інтернет-телефонії Skype. Разом з тим, переконують експерти, зростання виручки пов’язане і зі збільшенням популярності онлайн-торгівлі загалом.

У той же час, чистий прибуток Google, за результатами минулого року, зріс до 9 млрд. 740 млн. доларів, у порівнянні із попереднім роком. Річний операційний прибуток сягнув 11 млрд. 740 млн. доларів. А в перерахунку на акцію прибуток зріс на 13%, перетнувши позначку 29 доларів.

Виручка пошуковика зросла на 29% і становить майже 38 млрд. доларів, а рекламна виручка зросла з 28 млрд. дол. у 2010-му році до 36 млрд.

Незважаючи на високі результати, експерти ринку прогнозують, що у поточному році на результати діяльності компанії може вплинути теперішня несприятлива макроекономічна ситуація, оскільки близько половини виручки Google генерується за межами ринку США.

Однак на сьогодні компанія впевнено тримає лідерство. Так, за результатами минулого року, у половині проданих у світі апаратів було встановлено саме розроблену компанією платформу Android, а кількість її щоденних активацій збільшилася більше, ніж удвічі.

Розвитку пошуковика також сприятиме анонсована покупка компанії-виробника Motorola Mobility, а також розвиток Google+, що до кінця року може сягнути позначки 400 млн. користувачів.

Джерело: Телеканал новин 24


Кількість переглядів: 2085

Догори