Management.com.ua  

Вплив на цілу індустрію моди (фрагмент к/ф “The Devil Wears Prada”)

8, Червень
2011

Фрагмент фільму “Диявол носить «Prada»” (“The Devil Wears Prada”, США, 2006). У російському Forbes з’явилася стаття про якості лідера, які приваблюють “бізнес-ангелів”, або іншими словами – інвесторів. Отже, було виявлено чотири найголовніші якості: 1) Має чітке бачення майбутнього; 2)Надихає, веде і цим самим виховує людей; 3) Будує і організовує процеси; 4) Розвиває організацію.

Міранда мала усі чотири якості лідера. Більше того, вона розвивала не просто компанію, а цілу галузь. Це зовсім інший масштаб. Яскрава ілюстрація такого масштабу – перегляд дизайнерських колекцій. Якщо Міранда кивне головою, це означає, що колекція чудова, якщо стисне губи, то колекція жахлива, і тоді модельєр пропав (а це шалені гроші). Міранда вирішувала усе, від її думки залежало майбутнє дизайнерів. За час своєї роботи у “Подіумі” вона відкрила багато талантів, давши їм квиток у світле майбутнє fashion-бізнесу.

Нещодавно дуже популярною була логіка, яка стверджувала, що лідерські якості даються від природи, тому якщо у людини немає харизми і лідерського потенціалу, вона не може стати лідером. Сьогодні ми виходимо з цього смислового поля і вже говоримо про “лідерство розуму”. Для лідера, за пірамідою Маслоу, найкритичнішим є саме останній рівень – потреба самореалізації. Саме цим і жила Міранда. Її власні цілі відповідали контексту цілої галузі. Саме такою є самореалізована людина, її лідерські якості виявляються саме у цьому. Отже, людина може не бути керівником формально, але вона може бути лідером, тому що самореалізується. Компанії не потрібна та людина, яка не може самореалізуватися і розкрити свій талант.

Автор: Ярослава Лоянич, лідер HR-напрямку Києво-Могилянської бізнес-школи
Джерело: Innovations.com.ua


Кількість переглядів: 1997

Догори