Management.com.ua  

Як Toshiba запустила стілець у космос

29, Грудень
2009

Кампанія “Космічний стілець” (Space Chair) почалася у вересні 2009-го, коли в пустелі Невада в небо запустили стілець із прив’язаною до нього гелевою кулею. Червоний стілець оснастили камерами і GPS-системами для щосекундного спостереження за його місцезнаходженням. Одночасно із запуском був оголошений конкурс: той, хто вгадає де впаде стілець, одержить телевізор Toshiba.

Відеозйомка подорожі стільця в атмосфері була використана для створення рекламного ролика. Це один із найбільш обговорюваних і очікуваних роликів, ціль якого довести, що Toshiba є неперевершеним лідером в області технологічних інновацій.

Зі всіх предметів був обраний саме стілець тому, що це нехитре пристосування є невід’ємним атрибутом процесу перегляду телевізора або користування ноутбуком Toshiba.

Політ стільця тривав 83 хвилини і став можливий завдяки тому, що зроблений він був з бальзи, майже невагомого, м’якого і пористого дерева. Унікальну систему камер спостереження за польотом розробив експерт в області запуску куль в атмосферу інженер Джон Пауелл (John Powell) з JP Aerospace. Кожні 15 секунд інформація із чотирьох незалежних GPS-систем транслювалася по супутнику на Землю.

Кампанію про ефективність техніки Toshiba в екстремальних ситуаціях розробило агентство Grey London.

Джерело: Adme.ru


Кількість переглядів: 2833

Догори